Kategori arkiv: Rux fantasier

Oppskrift brun lapskaus akershus

i panna når du steker kjøttet. Men det er verdt hvert ett minutt. Henriette Schønberg Erken - kokebokforfatter på 1800- og 1900-tallet - delte inn i to typer lapskaus; en som lages av ulike typer kjøtt, flesk, løk og poteter og en variant som lages av kjøttrester, brun saus, grønnsaker og poteter. Skjær purreløk i skiver. Ha grønnsakene i gryten og kok til de er møre. La kjøttet trekke til det er mørt,. Ha terningene i en middels stor kasserolle. Serveringsforslag, topp gjerne med finhakket persille. Protein 33g, karbohydrater.2g, jern 4mg, beregnet per porsjon basert på oppskriften. Denne oppskrifta er henta fra "Tradisjonsmat i Rennebu" utgitt av Rennebu Bygdekvinnelag i 2004. Ifølge Einar er hemmeligheten til en god brun lapskaus rikelig med stekt løk, noe denne retten absolutt bærer preg.

Videos

Beautiful, sweet, innocent and shy.  God, enkel norsk husmannskost gleder dette hjertet så mye at det må deles med dere alle. Nå er Einar forkjøla, så da passet det godt med lapskaus når gubben synes så synd på seg sjøl. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør. Ulike varianter av lapskaus finner vi flere steder i landet. Legg oppskrift i handlelapp, lapskausen er ikke som mange tror en norsk oppfinnelse. Salt og pepper, slik gjør du det: Skjær kjøttet i terninger og brun kjøttet i en panne. Server med grovt brød eller flatbrød. 1 1 time, rør skikkelig om i gryta ofte slik at lapskausen tykner. Om du ikke har nok kraft igjen etter trekking kan du tilføye vann til du har nok. Trinn 3, kutt gulrøtter, sellerirot og poteter i terninger. Kok ut panna med vann mellom hver gang du har nytt kjøtt i panna og hell kjøttkraften i  en stor gryte sammen med det ferdigstekte kjøttet. Skrell potet og grønnsaker, og skjær dem i terninger. Dette er godt og billig :-).

Hjemmelaget brun lapskaus: Oppskrift brun lapskaus akershus

Kok opp og la lapskausen småkoke på middels varme til grønnsakene er godt møre. Det beste jeg vet er Einars brune lapskaus! Trinn 2, hell på vann eller buljong til det dekker kjøttet. Ha kjøttet oppskrift brun lapskaus akershus over i en kjele og hell på vann og buljongterning. Hakk poteter og gulrøtter i terninger og ha det sammen med kjøttet og løken. Server lapskausen med flatbrød og smør. Slik gjør du, skjær kjøtt i terninger og brun det i flere omganger i en varm stekepanne med smør. Skjær løken i skiver og stek dette til løken får en lysebrun/brun farge. Ingredienser, porsjoner 800 g storfekjøtt av høyrygg eller bog, uten bein 2 ss smør, til steking 10 dl vann 1 stk buljongterning 800 g potet i terninger 3 stk gulrot i terninger 150 g kålrot 150 g persillerot 1 ts salt 12 ts grovmalt pepper. Kos dere, tags: gulrot lapskaus oksekjøtt potet. Kok opp og senk temperaturen noe, kjøttet skal bare trekke. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men se til at den ikke svir seg i bunnen. Fyll opp med kaldt vann slik at vannet står ca 3/4 opp til kanten av ingrediensene. Ingredienser: 1,2 kg bankekjøtt 3 store løk, i overkant av 1 kilo poteter, i underkant av 1 kilo gulrøtter. Velg antall personer 2 voksne 2 barn, slik gjør du, trinn. Dryss over hvetemel for å jevne lapskausen. Det er ikke mye man trenger av ingredienser til brun lapskaus. Ha dette oppi gryta sammen med kjøttet. Det tar litt tid å lage dette totalt ca 2 timer. Skjær grytekjøttet i terninger og brun kjøttet godt i smør. Kok opp og la det trekke i ca 1 time. Ha i det kokte kjøttet og 3/4 deler av kraft fra trekkingen. Smak til med salt og pepper. Tilsett grovhakket løk og surr videre til løken har fått en fin brunfarge. Skjær kjøtt i terninger og brun det i flere omganger i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en kjele og hell på vann og buljongterning. Kok opp og senk temperaturen noe, kjøttet skal bare trekke. La kjøttet trekke til det er mørt,. Skrell potet og grønnsaker, og skjær dem i terninger. oppskrift brun lapskaus akershus

0 svar på “Oppskrift brun lapskaus akershus

Legg igjen et svar

E-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Obligatoriske felt er merket *